Kapalı kapıların anahtarını açan çocuklarımız… Her hayvanın veya insanın hakkı olduğu gibi, çocukların da hakları vardır. Bunlardan bazıları: eğitim hakkı, oyun hakkı veya korunma hakkı olabilir. Fakat bu hakları daha etkin bir şekilde kullanmalıyız. Sizce nasıl yapmalıyız?
Öncelikle onlara haklarına yönelik bazı çalışmalar yapmalıyız. Hatta onları teşvik edecek oyunlar, videolar da işimizi görecektir. Bunların yanında belki kendimiz bir müzik oluşturup da söyleyebiliriz. Kendimiz masallar, hikâyeler, resimler veya kitaplar da okuyabiliriz. Bu aktiviteleri sadece evlerde değil, okullarda veya tiyatro sergilerinde, gösterilerde de yapabiliriz. Etkin korumayı bu şekilde daha rahat sağlayabiliriz.
Unutmayalım, çocuklarımız bizim karanlığımızı aydınlatan ışıklarımızdır. Bu yüzden onlara çok iyi bakmalı, haklarını korumalı ve güvenlerini kazanmalıyız. Onlar bize, biz onlara güvenirsek hep birlikte ilerleriz.
Çocukların haklarını öğrenmesi lazım, öğrenmezlerse haklarını hiçbir yerde ne koruyabilirler ne de kullanabilirler. Tüm bu dediklerimin sebebiyle, benim düşünceme göre, bazı okullar değil, direkt tüm okullarda çocuk hakları videoları veya etkinlikleri yapılması gerekir. Tabii ki yapan okul sayısı çok ama etkin koruma için bu şarttır.