Bitki ve hayvanların olduğu yer yaşam alanıdır. Yaşam alanlarımıza iyi davranmalıyız ve onları korumalıyız. Hava, toprak ve su olmadan yaşayamayız. Güneş ısı kaynağıdır, hem de aydınlatır. Güneşte bol bol D vitamini vardır. Yaşamımızı korumak için çevremizi kirletmemeliyiz, doğayı korumalıyız. Hayvanlara iyi bakıp, onlara saygı göstermeliyiz.
Doğayı korumak için yerlere çöp atmamalıyız. Suları boşa akıtmamalıyız, suları kirletmemeliyiz. Denizler, ırmak ve dereler kirlenirse hayvanların doğal yaşamı bozulur.http://www.eokul-meb.com/cevre-kirliliginin-insan-sagligi-uzerinde-etkisi-81121/
Mesela köpekbalığı, yunus balıkları, Japon balıkları, balina, mercanlar hatta deniz anaları bile ölür. Denizlerimizi; petrol, tuvalet suyu, çöpler kirletir. Hem de bizim ve hayvanların yaşam alanını kirletir.
Temiz çevrede Yaşam:
Çevremizi temiz tutmazsak bir sürü hastalıklar olur, mikroplar olur ve doğal yaşamımız bozulur. Doğal yaşamımız bozulunca hem hasta oluruz hem de üzgün oluruz. Evimizi, okulumuzu, doğal alanları korumalıyız.
- Temiz bir çevre için çöpleri çöp kutusuna atmalıyız. İnsanları doğayı kirletmemeleri konusunda uyarmalıyız.
- Ağaç dikmeliyiz. Ağaçlar bize bol bol hava verir. Ağaçları korumalıyız.
- Cam şişe, plastik gibi çöpler çok uzun yıllar geçince yok oluyor. Karton, plastik, cam, metal olan çöpleri geri dönüşüm kutularına atmalıyız.
- Elektriği boşa harcamamalıyız. Gereksiz harcamayınca paramız boşa gitmez böylece mutlu oluruz.
- Daha az elektrik tüketen eşyalar kullanmalıyız. Elektrik üretmeliyiz. Mesela rüzgar gülleri de elektrik üretir.
- Fabrikalar az duman çıkartmalıdır.
- Hiçbir şeyi israf etmemeliyiz.
Temiz bir çevre sağlıklı olmak demektir. Temiz çevrede daha çok yeşil alan ve bol temiz hava olur. Toprak temiz olursa iyi yiyecekler verir. Biz de daha sağlıklı beslenmiş oluruz. Ve daha az hasta oluruz.
Lütfen çevremizi temiz tutmaya çalışalım, sağlıklı ve mutlu yaşayalım.