buzulların sonu

  1. Dünyamız ve İklim
  2. Konu Değişikliğinin Etkileri

Dünyamız oluşumundan bugüne çeşitli evrimlerden ve evrelerden geçerek şuanki hale gelmiştir.Zaman içerisinde depremler,seller,afetler gibi doğa olayları dünyamızın şuanki halini biçimlendirerek bize yaşanır bir çevre oluşturmuştur.

Yaklaşık 13.5 milyar yıl önce doğduğu tahmin edilen dünyamız atmosferine ancak milyarlarca yıllık evriminden sonra ulaşmıştır.

Canlı faunası zaman içerisinde evrilerek biyolojik çeşitlilik şuanki halini almıştır.

            Sanayi toplumları giderek artan insan ihtiyaçları  ile birlikte çevreye olumlu ve olumsuz etkiliyle dünyanın yapısında değişikliğe uğratmaktadır.Bu gelişmelerle birlikte canlı çeşitliliği ve çevrede oluşan olumsuzluklar ciddi şekilde zararlı hale gelmektedir.

            İnsan toplumunun üretmeye yönelik kabiliyetinin , maalesef ki ,kimi zaman çevre ve canlı hayatına olumsuz etkileri olmaktadır.

Sanayi üretimi ile birlikte çevre kirlenmesi sonucu hayvan hayatı ve atmosferimiz ciddi şekilde olumsuz etkilenmiştir.

Sera gazlarının atmosferdeki etkileri sonucu dünyamız iklim değişikliğine gitmektedir.

Dünaymız atmosferini bir kalkan misali koruyan ozon tabakasındaki delinme sonrası atmosferimizin güneş ışınlarına karşı koruyuculuğu azalmıştır.

Canlı türlerinin korunması adına yapılması gereken en önemli etkinliklerden biri

Çevreye karşı duyarlılık bilincini toplumca benimsenmesini sağlamaktan geçmektedir.

Bugün kutup ve buzul coğrafyada yaşayan birçok canlı ,küresel ısınma ile birlikte yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Bu olumsuz yokoluşları engellemek ,dünyamızın geleceği,insan ve tüm yaşayan türlerin devamı için çok önemlidir.

Elbette sadece toplum bilinci ile birlikte  dünyamızı korumaya yönelik aktiviteleri hep birlikte gerçekleştirerek bu yokoluşu durdurabiliriz.

            Dünya hepimizin yaşadığı ortak bir fauna olduğundan,küresel manada düşünmeli ve her canlı hayatının çok kıymetli olduğu bilinciyle yaşatımızı sürdürmeliyiz.

(Visited 21 times, 1 visits today)