Bulutların Üstündeki Bilgi

Dünyanın en büyük sektörlerinden birisi kuşkusuz teknoloji. Artık neredeyse hiç kimse teknolojisiz bir hayat düşünemiyor. Teknolojisiz bir hayat kısıtlanmış bir hayat demek artık. Teknoloji, hayatımızı o kadar kolaylaştırıyor ki onuşuz bir hayat eksik kalmış, yarım bırakılmış bir hikâye gibi. Her gün kendini geliştiren, kendine yeni şeyler katan bir çocuk gibi teknoloji. Tek farkı hiçbir zaman yorulmuyor.

 

Teknolojini hayatımıza sağladığı kolaylıkların belki de en önemlisi bizim güvenliğimiz. Tüm insanlar hayatlarındaki önemli bilgilerini ve kaynaklarını korumak ve gözetmek ister. Çıkan bulut teknolojisi sayesinde insanlar bilgilerini depolayabilip sanallaştırma teknolojisini kullanarak kendi amaçlarına uygun uygulamalar yaratabiliyorlar. Bulut teknolojisinin ilk örneği 2006 yılında hizmete giren Amazon S3’tü. Amazon S3 kısaca, her yerden, veri almak ve depolamak için oluşturulmuş bir nesne depolama hizmetidir. Bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve aynı sunucu üzerinde işlem yapmanızı sağlar bu teknoloji. Bulut teknolojisinde isteğe bağlı olarak hizmet alınan yerden yedekleme hizmeti alındıysa, veri kaybının önüne geçilir. Bu da verilerin kaybolup gitmesinin önüne geçer. Bu yüzden bulut teknolojisi bizler için çok işlevsel bir şey. Ayrıca, bu teknoloji internet tabanlı olduğu için istediğimiz yerden ulaşım sağlayabiliriz. Bu da bizlere sağlanan ayrı bir kolaylık.

 

Bulut teknolojisi, internet üzerinden çalınan bilgilerin korunmasında büyük rol oynar. Sonuçta depolanan bilgiler direk bir dosya gibi depolanmaz. Bu yüzden internet hırsızlarının birinci hedefi olmazınız. Bilgilerimiz basitçe alt bir dosyada gizli bir şekilde duruyor gibi de düşünebiliriz. Teknolojide yer alan tehditlerin bazılarını ortadan kaldırmakta rol oynayabilir. Bu yüzden bu teknolojinin gelişimini desteklemek gerekiyor. Teknolojiyi desteklemek, onun gelişimi için olan yağmurlardır. Bulut teknolojisi gibi diğer teknolojinin alt dalları da onun büyümesinde rol alan diğer damlalardır. Bulut teknolojisi, ayrıca sunucu ya da yazılım maliyeti gerektirmediği için diğer hizmetlere göre daha ucuzdur. Ucuz olmakla beraber, HDD’lerden daha fazla depolama alanına sahiptir. Ayrıca hızlı veri transferi ve yedekleme üzerindeki kolaylıkları gibi daha pek çok faydası da vardır. Yani, bulut teknolojisi sayesinde sanal ortamdan istediğimiz işlemleri hem güvenli hem de hızlı gerçekleştirmemizi sağlıyor.

Teknolojinin bizlere sağladığı kolaylıklar her geçen gün artıyor. Çünkü aynı anda teknoloji geliştikçe aynı anda alt dalları da artıyor ve gelişiyor. Teknolojinin gelişmesi, bizim bilgilerimizin korunması yönünde oldukça büyük önem taşıyor. Bulur teknolojisi de korunum açısından bizlere çok büyük bir katkı veren bir teknoloji. Ben bulut teknolojisinin tehditleri direkt yoldan ortadan kaldırabileceğini düşünmüyorum. Çünkü teknoloji geliştikçe açıkları da aynı oranda artıyor ve insanlar bu açıkları kullanarak bilgi hırsızlığı yapmaya devam ediyorlar. Ancak, bilgi korunumunun temellerini oluşturmakta çok önemli bir rol oynayabilir. Her insanın kendine özel bilgileri var ve bunları korumak için çok çaba sarf etmek gerekiyor. Bulut gibi teknolojiler, bizleri yukarıya çekecek iplerin temellerini oluşturuyor. Bizler de her geçen gün una destek verip, çok çalışmalıyız. Hayatta her şey emek vererek gerçekleşiyor. Var olan bilgilerimizi ve yeteneklerimizi belli bir oranda geliştirerek bu hayatta bir yer edinebiliriz. Belki de o zaman gerçekten bulutların üstünde gezinebiliriz.

(Visited 45 times, 1 visits today)