Hareket kabiliyeti, bazı hastalıklar dışında tüm herkesin doğuştan itibaren farklı şekillerde geliştirdiği özelliktir. Teknoloji ise gelişmiş bir çağa geçiş yapmamızı sağlayan en temel faktördür ve gün ilerledikçe bu ilelebet uzayan ve büyüyen teknoloji hareket kabiliyetimizi bizi, çevreyi ve dünyayı bu yönden nasıl etkiler?
Hareketlerimiz sayesinde insandan insana veya canlıdan canlıya iletişim kurarız ve bu iş seçeneklerimizde hareket de içeren birçok meslek vardır. Örneğin, tiyatro veya sinema. Hareket, mimik şekillerimiz hissettiğimiz duyguları dışarı yansıtmamıza yardımcı olur ve insanlar bu tür mimik veya şekillerden durumu kavrarlar. İlerleyen teknolojinin hareket kabiliyetimizi şu şekilde köreltebilir: internet sayesinde birçok yalan bilgiye inanırız ve doğru kaynaklar, kitaplardan, uzak kaldığımız için bunun aslında doğru olduğunu düşünüp parmağımızı kıpırdatmadan işlerimizi halledebiliriz. Başka bir örnek verecek olursak, haplar. Özel haplar sayesinde spora bile gerek kalmadan yaklaşık iki hafta içerisinde on kiloya kadar düşüren aşırı sağlıksız ve teknoloji sayesinde gelişmiş haplar. Bu haplar sayesinde insanlar spora gereksinim duymaz ve vucudunda bu denli sağlıksız hapları bulundurma risklerini alabilirler. Çünkü teknoloji insanları bu kadar köreltti.
Diyeceğim o ki, teknoloji dediğimiz olgu uçsuz bucaksız, doğru yanlış her şeyiyle aslında harika ama insanlığı köreltecek kadar da tehlikeli. Bugün hareketimizi köreltti, yarın neyi köreltecek?
Bugün Hareket Yarın Ne?
(Visited 38 times, 1 visits today)