Aslında sahtekar tabirini kullanmak doğru oluyor mu bilmem. Bahsettiğimiz kişi Mark Zuckerberg. Küçük bir topluluktan milyonlara ulaşan Zucerberg geçtiğimiz aylarda dava edildi. Bir şirket aracılığıyla insanların kişisel bilgilerini paylaştığı ve sattığı öğrenildi. Sosyal medya her gün her dakika elimizde. İnsanın da bundan bir süre sonra korkması gerekiyor. İnsanların özel bilgilerini paylaştığı her ortam güvenilir değil, milyonlar kullansa bile.
Paylaşılan bilgilerinse bir seçim de kullanıldığı öğrenildi. Bu seçim de Amerikanın Başkanlık Seçimiydi. Bu bilgiler sizce eğlenmek için miydi yoksa bu bilgiler gerçekten de Amerikanın yeni başkanını belirlemiş olabilir mi? Bunlar ne kadar saklanmaya çalışılsa da olmadı. Bu bilgiler ne yönde kullanılırsa kullanılsın hiç bir zaman olumlu bir şey olamaz. Çünkü bunlar insanın kişisel bilgileridir ve paylaşılamaz. İşte size bu olayın sonuçlarından kısa bir makale;
Ortaya çıkan bu gerçekler yine sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere tüm dünyada büyük tepkilere yol açtı. Akabinde Cambridge Analytica Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Nix görevden alındı Facebook, Cambridge Analytica’nın faaliyetlerinin incelenmesi için kendi dijital adli bilişim uzmanlarından oluşan bir ekip görevlendirdi. İngiltere Bilgi Komisyonu (ICO), iddialar ile ilgili soruşturma başlattı.
Kısacası kişisel bilgiler hiçbir yerde paylaşılmamalıdır.
Kaynak:https://www.star.com.tr/pazar/facebookun-ucuza-sattigi-bilgiler-pahaliya-patladi-haber-1326337/