Bilgiye Ulaşmak

İnternet son zamanlarda en çok kullanılan şeyler arasında yer alıyor. İnsanların çoğu internete bağlı durumda. Etrafımıza baktığımızda bunun birçok örneğini görebiliyoruz. İnsanlar aileleri ya da arkadaşları ile dışarı çıktığında bile telefondan gözlerini ayırmıyorlar. Ne yazık ki insanların çoğu interneti sosyal medya için kullanıyor. Sosyal medya hepimizi esir almış durumda ve bırakmaya niyeti varmış gibi de görünmüyor. Bunun suçlusu geliştirenler değil kullananlar. İnterneti nasıl, ne kadar ne zaman, ne amaçla kullanacağımız bizim elimizde.

İnsanlar tatile gidecekleri yerleri bile internet olup olmamasına göre seçiyor. Bana göre internet olmayan tatil yerleri bizi sosyalleşmeye daha çok itiyor ve daha kaliteli vakit geçirmemize yardımcı oluyor. Bu nedenle ben gideceğim tatil yerlerinde internet olmamasını tercih ediyorum.

Birçok insana internete girmemek mi yoksa yaşadığın şehirden çıkamamak mı diye sorulsa muhtemelen çoğu şehirden çıkamamayı seçecektir. Çünkü internete bağlı yaşıyorlar ve internetsiz yaşama düşüncesi bile onları korkutuyor. Bu soruyu bilgi alma açısından da değerlendirebilirz. İnternetin çoğunlukla sosyal medyaya girmek için kullanıyor olmasının yanı sıra internet araştırma yapmak, yeni bilgiler öğrenmek, haber öğrenmek için gibi amaçlarla da kullanılıyor. Ve internetin olmaması bunları yapmamzı da kısıtlıyor. Fakat bu amaçları gerçekleştirmek için başka yollar da var. Bu durum benim akılma şu soruyu getiriyor: Çok gezen mi çok okuyan mı bilir? Biz bu soruyu” Çok gezen mi internette çok araştırma yapan mı bilir?” olarak değiştirebiliriz.

Bu şekilde sorarsanız çok gezen cevabını veririm. Çünkü internette öğrendiğimiz bilgilerin doğruluğundan emin olamıyoruz ve internet yalan yanlış bilgilerle dolup taşmış durumda. Fakat gezerken farklı kültürlerle, yeni insanlarla tanışıyoruz. Tanışığımız insanlara ehli oldukları işler hakkında sorular sorarak bilgiye ulaşabiliriz. Ya da gezeceğimiz yeni yerler, tanıştığımız kültürler, farklı yaşam tarzları da bize bilgi katacaktır. İnternetin tek bilgi öğrenme yeri olmadığını da bu şekilde kanıtlayabiliriz. Gezmemizin yanı sıra gazetelerden, kitaplardan, ansiklopedilerden de kendimizi geliştirebiliriz.

Kısacası internetle yaşayamacağınızı düşünmeyin. İnternet bizim için bir zorunluluk değil sadece işlerimizi daha hızlı ve daha kolay yapmamızı sağlıyor. Bir bakıma tembelliğimizden doğmuş bir şey olarak düşünebilirsiniz. İnternet olmadan bilgiye de ulaşabiliriz, iletişim de kurabiliriz. Tam tersine internetin yokluğu bizim için daha yararlı olacaktır. Çünkü internet her geçen gün insanların sosyalleşmeyi unutmasına, sağlık problemlerine ve daha birçok şeye yol açıyor. Yararımıza olan yönleri olsa da bize zarar veren yönleri daha fazla.

(Visited 70 times, 1 visits today)