Bilgi mi Hayal Gücü mü?

Bilginin tanımı ikiye ayrılır. insan aklının alabileceği gerçek, olgu ve ilkelerin tümüne verilen ad veya bir konu ya da iş konusunda öğrenilen ya da öğretilen şeyler anlamında gelir. Hayal gücünün tanımı felsefe ve psikoloji türleriyle ayrılır. Psikoloji olarak ise yaşamın farklı alanlarında, gündelik ve sıradan yaratıcı faaliyetler sırasında çeşitli biçimlerde fark edilebilmektir. Felsefe ise çeşitli zihinsel faaliyetlerde kullandığımız imgeleri üretme, saklama ve hatırlama yetkisi olarak tanımlanır.

Albert Einstein’ın hayal gücü ve bilgiyle ilgili bir sözü vardır. Sözü ise “hayal gücü, bilgiden daha önemlidir“ sözüdür. Einstein’ın bu sözleri, aslında gündelik hayatımızda da bize yol gösterici olacak niteliktedir. Albert Einstein bu sözünün söylemesinin en büyük nedeni ise: Çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar. Örneğin icat yada başka bir şey yaparken hayal gücü bilgiden daha fazla kullanılırdı. Hayal gücü bilgiden daha fazla bilimde ve felsefede  öneme sahiptir. Bilgi, problem çözme, karar verme ve dünyayı anlamamıza yardımcı olur. Bilgi, aynı zamanda yaratıcılığı ve yeniliği de teşvik eder.

Thomas Edison ise bu konu ile bu sözleri kullandı. “Hayal gücü ,bilgiyle birleştirildiğinde başarı gelir.“ Bu cümlede aslında bilime ve psikolojiye göre doğru bir ifadedir. Çünkü tarihte bir sürü kişi bu gerçekleştirerek icatlar, keşifler veya ülkesi için kahraman ve benzeri unvan adlarına sahip olmuştur. hepsi hayal gücü sayesindedir.

(Visited 7 times, 1 visits today)