BİLEKLERİMİZDEKİ PRANGALAR:SOSYAL MEDYA

Bugünlerde sosyal medya hayatımızda büyük bir yer kaplamaya başladı. Bazı insanlara bambaşka bir dünya yaratırken bazıların da dünyasını başına yıktı. İyisiyle kötüsüyle yine de kullanıyoruz ama neden?

Araştırmalara göre sosyal medyayı kullanan kadınları erkeklerden daha çok depresyona sokuyor. Aslında söylemek gerekirse biz kadınlar erkeklerden daha çok empati yapıp olayları içselleştiriyoruz. Bu bilgiler yapılan deneylerle de kanıtlanmıştır. Bu deneyde kadınlara gösterilen duygusal bir fotoğrafa verilen tepkilerinin erkeklerden daha fazla olduğu kanıtlanmıştır. Sosyal medyada tabii ki her zaman duygusal içerikli fotoğraflar olmuyor, peki neden kadınlar daha çok etkileniyor?

Sosyal medyanın açılmasıyla bütün insanlar tarafında ilgi seline maruz kaldı. En çok da ünlüler tarafından. Şu hayatlarını magazinden bildiklerimiz ünlüler. Hayatlarının içine girmeye başladık böylece. Bir mesaj ya da bir yorum uzağımızdalardı. Yani bize daha yakınlardı. Doğrusunu söylemek gerekirse kimse hayatı sorunlarla kaplı olan bir ünlüyü takip etmek istemez. Bu yüzden de hayatı muhteşem derece iyi olan ünlüler türemeye başladı ve özellikle kadın ünlüler. Eskiden ünlüler ve halk arasında Berlin duvarı vardı fakat bu yıllarda her şey daha çok görülebilir, ulaşılabilir gözüküyor. Halktan birileri de böyle gördükten sonra aynı şeyleri yapmaya başladı. Ama tabii ünlü biri gibi bilinirliği olmadığı için uğraşları çöpe gidiyor. Son olarak depresyonla bitiyor.

Başka bir neden ise güzellik kavramı. Sadece kadınlar için değil erkekler içinde bir sorun. Sosyal medyada güzellik kavramı takipçi sayısına döndü. Kadınlar bu kavramı erkeklerden daha çok kafaya takıyor bu sebeple depresyonda olan kadın çoğunluğunu görüyoruz.

Baştaki ilk soruya gelirsek, doğru cevap yalnızlıktan kurtulmak için. Sosyal medyanın kullanımının artmasıyla insanlar sosyal medya hesaplarına çekildiler. Kendilerine bir dünya yarattılar kendi sevdikleri, ilgilendikleri şeylerle. Hal böyle olunca o hesaplardan da ayrılmak istemediler. Ama hesaplardan da ayrıldıklarında etraflarındaki yalnızla yüz yüze geldiler. Ve yeniden sosyal medya mezarlığına gömüldüler. Aile kavramı sosyal medyalardaki mesaj gruplarına döndü. Her iş sosyal medyadan görülür oldu. Haliyle insanlar biraz daha gömüldüler sosyal medya mezarlığına. Ve sonunda o mezarda can verdiler.

Ama şunu söyleyebiliz ki depresyon cinsiyet ayırt etmez.

 

 

(Visited 59 times, 1 visits today)