Insanoğlu teknoloji ilerledikçe işlerini dahada kolaylaştırmak için robot ve yapay zeka gibi birçok alanda icatlar geliştirmiştir. Bu gelişimlerin sonucu ise her gün kullandığımız aletler olan bilgisayalar ve telefonlar. Fakat bazıları bu teknolojiyi dahada gelişmişliğe sürmek amaçlı çalışmalar başlatmıştır. Amerikan bir bilim adamı bu manada insan beğin hücrelerini laboratuvarda üreterek bu hücrelere video oynunu oynatmayı başarmıştır. Peki bu teknolojiyi başka hangi bölümlerde kullanmalı…
Bu başlı başına çok ilginç bir bulüş. İnsan beyni; şu ana kadar bilinen en ğüçlü bilinç, artık çoğaltılılıp belli işlerde kullanılabiliyor. Bunu bulan kişi sadece deneme amacı ile bu beyin hücrelerine oyun oynatsa bile bu, beyin hücrelerinin farklı işlerde kullanılamıyacağı anlam gelmiyor. Dolayısıyla ben bu hücrelerin, bilgisayarların inanılamaz kapasitesini kullanarak süper bir beğin üretilebileceğine inanıyorum. Bu türmiş beğin hücreleri sadace her şeyi anında hesaplayıp depolama gücüne sahip olmayıp aynı anda insan beyninin sürekli öğrenebilme ve gelişebilme gücüne sahip olabililmesi binlerce yıl insan gelişiminde çığır açabileceğini düşünüyorum. Tabii bu fikrin yıllarca test edilip kanıtlanması gerek, zaten güvenlilik problemlerinden bahsetmiyorum bile. Fakat böyle bir icat bir gerçeklik olursa inanılmaz fazla alanda inanılmaz değişimler gerçekleşirdi. Kocaman binaları tasarlamak ve inşaat etmek yıllar değil aylar alırdı. Hem havada hem karada hem de denizde savaşların sonuçları tamamen hangi tarafın daha hızlı ve daha efektif süper beğin hücreleri olduğuğuna bağlı olurdu. Ama imden bir his bu teknolojinin yaratacağı problemlerin, çözeceği problemlerden daha fazla olucağinı söylüyor. Terör için kullanıldığını düşünmek bile istemiyorum.
Ancak bu hücreler çok daha fazla teknik işlerde kullanabilir. Hesaplama ve ya komples, çozümü bulunamamış ve insanların hep peşinden koştuğu cevaplar, için kullanılabilir mesala. Bu hücreler insan beynindeki gibi öğrenip gelişebiliyorsa eğitim ve öğretimde bile kullanılabilirler. Fakat bunların arasından bir tanesini seçseydim yüksek ihtimal ile bilim ve tıp seçerdim.
Tıp ve bilim açık olarak ve çoğunluk tarfından insanlığın geleceği olarak kabul görmüştür. Benim bunu seçme nedenimde budur. İnsanlar malesef hata yapabilirler ve aslında bakılaırsa çoğu can ve mal kaybı insan hatası yüzünden olmuştur. Ama bu kayıpların diğer kısmı hastalıklardan ve insanın sınırlarından oluşur. Budan dolayı bu iki dal hem birbirini detekleyen iki unsur olup, insanlığın geleceğine karar veren iki şey olucak. Bunun gibi hücreler hem direk olarak insan hayatı kurtarabilir hem de doktorların ve bilim adamlarının araştırmalarına yardım edebilir.
Biz, insanlar için hiçbir şey yeterli olasa da yakın bir gelecekte bu istekler ihtiyaçlara dönebilir. O günler için hazırlıklı olmalıyız ve kendi beğin hücrelerimizi kulonlayıp evrendeki en güçlü şeyi en az iki kat daha geliştirerek buna hazır olabiliriz. Fakat böyle bir gelişimi kendi yaşantımızı yok etmeden devam ettirmek de bir o kadar önemlidir…