Besinlerin İnsan Davranışları Üzerindeki Etkileri

                                                  Besinlerin İnsan Davranışları Üzerindeki Etkileri

Günlük hayatta sağlıklı ve zararlı yiyecekler vardır hep. Zararlı yiyecekler insan davranışlarını olumsuz etkiler, sağlıklı yiyecekler de insan davranışlarını olumlu etkiler.

Zararlı yiyecekler en çok çocukların davranışlarını ve psikolojisini olumsuz etkiliyor. O yüzden çocuklara olabildiğince azar azar vermek lazım. Fazla verince çocuklar çok hırçınlaşıyorlar ve saldırganlaşıyor. Zararlı yiyecekler sadece insan davranışlarını değil akademik başarısını da olumsuz etkiler. Bir de bağımlılık yapar. Sağlıklı yiyecekler insan davranışlarında ve psikolojisinde olumlu etki yapar. Özellikle sebzeler ve meyveler olumlu etki yapar. İnsanın kafasını yormaz, akademik başarısını olumlu etkiler. Bu yüzden hep sağlıklı beslenmeliyiz, az abur cubur yemeliyiz.

 

Küçük çocukları zararlı yiyeceklere hep alıştırırsak hep zararlı beslenirler. Hiç sağlıklı beslenmek istemezler. İnat ederler. Yetişkinler üzerindeki etkileri; durduk yere kavga çıkarabilirler, sinirlerine hakim olamayabilirler ya da dikkatlerini toplayamayabilirler. Çikolata yiyince yüzümüz gülüyor ama fazlası zarar. Sağlıklı besinler insanın zihnini dinlendirir, davranışları ve psikolojisi doğru düzgün olur, hiç kimseyle sorun yaşamaz ve mutlu mesut bir hayatı olur. Düzgün bir insan olmak için hep dengeli beslenmeliyiz. Bir de sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

Ama zararlı beslenmeyi alışkanlık haline getirmemeliyiz. Getirirsek eğer kendimizi tutamayız devamlı abur cubur yeriz. Bu da bizim akli dengemizi bozar ve bağımlılık yapar. En kötüsü dersleri anlamakta zorluk çekeriz. Aile içi sıkıntılar da yaşayabiliriz. Yani kısacası her türlü sıkıntıyı yaşayabiliriz. Bu nedenle ne kadar abur cubur yediğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Bir de çocuklara istedikleri kadar abur cubur verirsek onlara kötülük yapmış oluruz. Çünkü psikolojisini olumsuz etkiliyor. Yetişkinlerin böyle durumlarda dikkatli olması gerekiyor. Çocuğunu zararlı alışkanlardan uzak tutması gerekiyor. Onu iyi şeylere alıştırması gerekiyor.

Yani yediğimiz yemekler hep bizim psikolojimizi ve davranışlarımızı etkiler. Sağlıklı yemek yersek olumlu, zararlı yemek yersek olumsuz etkiler. O yüzden ne yediğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Miktarına da dikkat etmemiz gerekiyor. Hem sağlıklı hem de zararlı yiyeceklerde. Mesela ne kadar cips yediğimize dikkat etmeliyiz. Etmezsek psikolojimiz bozulur. Ya da çok çikolata yedik durduk yere sinirimiz bozulabilir. Çok salata yediysek derslerde iyi olabiliriz, dersleri daha iyi anlayabiliriz, insanlarla hoş şeyler yaşayabiliriz, sıkıntılı bir hayat geçirmeyiz, aile ilişkilerimiz hep doğru düzgün bir şekilde devam eder ve herkes birbirini çok sever.

Sonuç olarak hoş şeyler yaşamak istiyorsak her zaman sağlıklı beslenmeliyiz.

 

 

 

(Visited 30 times, 1 visits today)