Bermuda Şeytan Üçgeni Gizeminin Yok Oluşu

Eski gizemli hikayeler beni çok etkiliyor. Bu hikayelerin bazıları da Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili olanlardır. Annemin ballandıra ballandıra anlattığı bu hikayelerin artık doğru olmadığını öğrenmek, bu olayların gizemini kaybetmesi beni üzmüyor dersem yalan olur.

Bermuda Şeytan Üçgeni; Atlas Okyanusunda, Miami eyaletinin güneyinde bulunan, geçmişte birçok uçak ve geminin kaybolduğu bir bölgedir. Yıllarca kayıp kıta Atlantis’in bu bölgede olduğu, uzaylıların bu işlerde parmağı olduğu varsayılmış ve orada manyetik bir alan yarattıkları düşünülmüş. Kristof Kolomb günlüklerinde bu olaydan bahsetmiş. Piri Reis Kitab-ı Bahriye kitabında bu bölgeye özel bir işaret  koymuştur. Peki ama işin aslı neydi, kocaman gemiler ve uçaklar nasıl birden yok olabiliyorlardı? Sanırım doğaüstü güçlere suçu atmak çok kolay olacaktı. Bu nedenle de yıllarca burasıyla ilgili çeşitli hikayeler anlatıldı. Ama işin gerçeği öyle değil.

Olayların tek açıklaması yok maalesef. Başlıca açıklamalar şöyle:

1- GULF STREAM AKINTILARI: Bu akıntılar çok güçlü sıcak su akıntılarıdır. O kadar güçlü olabilirler ki eski zamanlarda gemileri batırmış olabilirler.

2-PUSULA ŞAŞMASI: Dünyanın manyetik kuzeyiyle coğrafi kuzeyi aynı değildir. Bu da eski çağlarda gemilerin yönünü şaşırmasına açıklık getirebilir.

3-HAVA KOŞULLARI: Bu bölgede gerçekten kimi zaman büyük kasırgalar yaşanmaktadır.

4-COĞRAFYA: Bu bölgedeki adalar birbirine oldukça benzemektedir. Eski zamanlarda kaptanların adaları şaşırarak yönlerini kaybetme olasılıkları oldukça yüksekti.

5-DOĞALGAZ: Normalde karada nasıl yerin altından doğal gazlar çıkıyorsa okyanus dibinden de aynı şekilde gazlar çıkabilmektedir. Ancak okyanus dibinden çıkan gazlar o bölgede ısının oldukça soğuk olması nedeniyle katılaşır ve hidrat adı verilen beyaz tebeşirimsi bir maddeye dönüşür. Gulf Stream denilen sıcak su akıntısıyla bu hidrat gaza dönüşür ve yüzeye doğru çıkmaya başlar.Gazın yüzeye yükselmesiyle suyun yoğunluğu azalır ve bu nedenle su kaldırma kuvveti oluşturamaz ve gemilerin batmasına neden olur.Aynı şey uçaklar için de geçerlidir.Yükselen gazlar hava yoğunluğunun azalmasına neden olur. Havadaki oksijeni azaltır.Motorlar yanmak için oksijene ihtiyaç duyduğundan dururlar ve uçak düşer.Pervaneli uçaklar da havanın yoğunluğuyla beraber kaldırma kuvveti de azaldığı için düşer.

(Visited 112 times, 1 visits today)