Başarıya giden yol nadiren kolaydır. Hatta bazılarına göre imkansıza yakındır. Birçok insan bu yolda ilerleyip başarısız olurken, bir kısmı daha yolculuk başlamadan pes eder. Ama bazıları vardır kafasına bir şey koymuş ve hayatını ona adamıştır. Bu devasa dünyada tek motivasyon kaynağı odur hayatta. ‘’Basketbol’’ Ne kadar çok dolambaçlı yollardan geçmiş olsa da…
Bir çocuk hayal edin daha 11 yaşında ismi Jimmy ve babası onu daha ufacık bir bebekken terk etmiş. Babasını hayatında hiçbir zaman görememiş. Annesiyle birlikte Tomball Kasabası’nda yoksulluk içinde büyümüş.Kendisi 13 yaşına geldiğinde biyolojik annesi, Jimmy’i artık evinde istemiyormuş. Daha 13 yaşında ergenliğine yeni girmiş bir çocuk olarak annesinden ‘’Dış görünüşünü beğenmiyorum, artık gitmek zorundasın.” sözlerini işiterek bir kaldırım kenarına atılmış. Jimmy 13 yaşında evsiz ve kimsesiz kalmış. Jimmy’nin gidecek bir ailesi, evim diyebileceği bir yeri ve cebinde parası yokmuş. Onun yaşındaki çoğu çocuk okul, spor ve eğlenmekle ilgilenirken, Jimmy tek başına sürekli hayatla mücadele içerisindeymiş.
Jimmy lise yıllarına kadar hayatını soğuk sokaklarda ya da birkaç haftada bir başını sokabileceği bir yerde kalarak geçiriyormuş. Şanslıysa arkadaşlarından aldığı desteklerle her arkadaşında iki üç gün kadar kalabiliyormuş. ABD’de ergenlik yaşında olan çoğu insan evsiz, barksız kaldığında kötü alışkanlıklarla dolu bir hayata başlar ama Jimmy tek çıkış yolu olarak gördüğü basketbol aşkına sımsıkı sarılmıştı ve geri adım atmaya hiç niyeti yoktu. Yıllar boyunca sokakta basketbol oynayıp bir gün NBA’e girebilme hayalleri kuran bir çocuk olan Jimmy, hayallerinin peşinden koşmaya kararlıydı.
Jimmy lise yıllarında gelecekteki en iyi arkadaşı olacak olan Leslie ile tanıştı. Leslie, Amerikan futbolu oynayan bir çocuktu. Bir Yaz Ligi maçından sonra Jimmy’e üçlük yarışmasında meydan okudu. Üçlük yarışmasından sonra ikili yakın arkadaş oldu. Leslie, Jimmy’i bilgisayar oyunları oynamak ve gece birlikte kalmak için evine davet etmeye başladı. Bu andan
itibaren Jimmy’nin hayatı tamamen değişti. Sonunda kalacak bir ev bulmuştu. Leslie’nin annesi Jimmy için bir anne figürü oldu. Jimmy’i liseden sonra bir üniversiteye gidip hayatı için bir şeyler yapmasına en büyük destek çıkan isim oldu. Jimmy, ilk defa hayatında anne şefkati görmüş oldu. Jimmy lisede ve üniversitede basketbol adına çok iyi işler başardı. İlk senesinde 10 sayı ortalamayla oynayan Jimmy, ikinci yılında ise kaptan olarak 19.9 sayı, 8.7 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Bu ortalamalarla lisede yılın en değerli oyuncusu seçilen Jimmy, basketbol kariyerine hızlı bir giriş yaptı. Liseye girdiği ilk yılda basketbol takımına seçilmeyen çocuk son yılında takımın kaptanı olmuş ve basamakları birer birer tırmanmaya başlamıştı. Jimmy kolejde öyle bir koç ile tanıştı ki, bu koç, Onun hırslı bir oyuncu olmasını sağladı. Jimmy koçunu babası gibi görüyordu. Babası da onu terk ederek kendisine zorluklar çıkarmıştı. Koçuda ona sürekli zorluklar çıkartıyordu. Yaptığı her hata da ona bağırıyor sürekli cezalar veriyordu. Bu Jimmy’i çok daha hırslı biri yapmıştı. Ona her bir darbe vurulduğunda daha da hırslanıp karşı koyuyordu.
Evet, bunu duymaya hazır mısınız? Bir eşya gibi evden atılan çocuk şimdi bir NBA oyuncusuydu ve o çocuk günümüzün en iyi basketbol takımlarından birinde oynayan Jimmy Butler’dı. Akıl almaz bir gelişim gösteren Butler, şöhret basamaklarını bir bir tırmanmaya kararlıydı. Chicago Bulls ekibi Butler’ın hayalinin kapısını sonuna kadar açan takım oldu. Jimmy Butler kariyerinin devamında sayısız başarılara imza attı.
”Ben böyle yaşadım.” diyor Butler, ”Günübirlik yaşıyordum. NBA her zaman benim hedefim olmuştu.” Draft gününde görüşme yaptığı bir röportajcı, Jimmy Butler hakkında şunları söylüyor:
”Basketbolda gördüğüm en akılda kalacak hikayelerden biri. Hayatı boyunca hep başarısız olmanın eşiğindeymiş ancak her defasında çok büyük olumsuzlukları aşmış. Hayatına dair pek fazla konuşmak istemiyor ancak onunla konuştuğunuz zaman içinde harika bir insan olduğunu görebiliyorsunuz.”
Kaynakça:
https://www.herseynba.com/jimmy-butler-hayat-hikayesi/