Balık Bisiklete İhtiyaç Duymak Zorunda mı?

Balık Bisiklete İhtiyaç Duymak Zorunda mı?

Kadınların neden erkeklere ihtiyacı olduğu düşünülür? Hem de bulabileceğimiz binlerce kadın başarı hikayesi varken. Belki de bu düşünceye alışık olmayan ya da alıştırılmamış bazı erkeklere kadınlarla eşit olma düşüncesi bile kötü geliyordur. Belki de fiziksel gücün her şeyde üstünlük sağlayabileceğine inanıyorlardır. Hala bunun tersini düşünen çok fazla insan olsada eskisine göre artık kadınlar bazı yayın araçları aracılığıyla  kendilerine güvenip sesleri duyurabiliyorlar ve onların yaptıkları şeyleri, başarılarını daha çok kişi görüyor. O gördükleri şeylerin erkeklerin yardımıyla olmadığını fark etmeleri de pek zor olmuyordur.

‘’Balığın bisiklete ihtiyacı ne kadarsa kadının erkeğe ihtiyacı o kadardır’’  ya da ‘’ erkeksiz kadın bisikletsiz balığa benzer’’ de denilen bu söze bakıldığında toplumun bazı yanlış düşündüğü fikirlerin bu mantığa ters düştüğü ve aslında yanılanların kim olduğunun da anlaşıldığı fark edilebilir. Hayatın onlara zorluklar tanımasına, tek başlarına bırakmasına rağmen hedeflerinden vazgeçmeyip ne kadar güçlü olduklarını gösterebilmek ve hayata karşı verdikleri mücadelede kazanan olabilmek için çok çabalar sarf etmiş ve çabalarının sonuçlarını hak ettiği gibi almış çok fazla kadın ve onların hikayeleri vardır. Durum böyleyken bunları bile bile kadınların gerçekten erkeklere ihtiyacı olduğunu düşünmek sadece görmezden gelmek olur. Görmezden gelmemiz imkansız binlerce örnek varken hemde. İşte o örneklerden sadece bir kaç tanesi:

-Sabiha Gökçen Türk pilot. Türkiye’nin ilk kadın pilotlarından biri olmakla beraber, dünyanın da ilk kadın savaş uçağı pilotudur. Ve 32 farklı askerî operasyona katılmıştır. Adı, İstanbul’un 2. havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na verilmiştir.

-Irina Rodnina buz pateninde 10 kez Dünya Şampiyonu, 11 kez Avrupa Şampiyonu olmuş ve 3 Olimpiyat Altın Madalyası kazanmıştır.

-Smaranda Brăescu, paraşüt lisansına sahip ilk kadınlardan biridir.

-Esma Deniz, Türkiye’nin ilk kadın hemşiresidir. Amerikan Hastanesi’nde hemşirelik okulunu bitirmesinin ardından Amerika’ya giderek New York’ta Columbia Üniversitesi Teachers College’da eğitim almış mezun olduktan sonra bir yıl Amerika’da çalışmış ve ardından yurda dönerek mesleğine devam etmiştir. 73 yıl süresince hemşirelik yapmıştır.

İşte bu örneklerde de gördüğümüz gibi kadın isterse erkeğe ihtiyacı olmadan her şeyi başarabilir. Bunlar ve bunlara benzer daha nice örnekte yukarıda söylediğimiz cümlenin anlamı kendisini gösteriyor.

İnsan toplum halinde yaşayan bir canlı olduğu için elbette birbirlerine ihtiyaçları vardır fakat burada yanlış olan şey bu konuyu cinsiyete dayanarak kabullenmeye çalışmaktır. Bir erkeğin bir kadından, bir kadının bir kadından, bir kadının bir erkekten yardım istemesi normaldir. Ne var ki bazı insanlar bu düşünceden eşitlik değil de kadınların fazla öz güvenli olduğu algısını çıkarabiliyor. Halbuki balık bisiklete ihtiyaç duymayarak kibirli davranmış olmaz tıpkı kadının erkeğe ihtiyaç duymak zorunda olmadığı gibi.

(Visited 223 times, 1 visits today)