Yeni yıla giriş hepimiz için farklı anlamlar ifade etse de çoğumuz yeni yılın yeni fırsatlar getirdiği ve olmak istediğimiz kişi olmaya bizi bir adım daha yaklaştırdığı konusunda hemfikir olabiliriz. İnsanlar, her sene olmanın hayalini kurdukları insana dönüşmek için bir sürü plan yaparlar. Şahsen ben bugüne kadar her sene kendime yeni yıl hedefleri koydum ama ne herhangi bir sene bütün hedeflerime ulaştım, ne de kendi hedeflerine ulaşan biriyle tanıştım. Sebebi belki insanların realizmden uzak olmasıdır, belki de istikrarsız davranmalarıdır bilinmez; biz umut dolu varlıklar olarak her sene asla gerçekleştirmeyeceğimizi bile bile kendimize yeni hedefler koyarız. Bunlar da benimkiler:
Akademik başarı: Herkesin akademik başarı kavramı ve hayatındaki önemli şeylerin öncelik sırasında akademik başarıya verdiği yer farklı olsa da ben kendim için önemli bir noktaya koyarım. Yeni yıl için en güncel hedeflerimden biri şubat ayındaki sömestr tatilinden sonra A şubesine geçmek. Senenin başında okul yılına orada başladığım için şu an bulunduğum yere ait hissetmiyorum. Aidiyet duygusunu kazanmak için olmak istediğin yerde bulunmanın önemli olduğuna inanıyorum. Sonrasında IGCSE sınavları başlıyor. Matematik, fizik. Kimya, biyoloji, İngilizce ve global perspektifler olmak üzere altı dersten gireceğimiz bu sınavlardan alacağım notlarla okul bursumu arttırmak istiyorum. Karne ortalamamı da yüksek tutmak istiyorum. Ayrıca okul çapında bir yararım dokunur ya da bir başarıya imza atarsam onu belgesi alabilmek de beni çok mutlu ederdi.
Öz disiplin sağlayabilme: Biz insanoğlu olarak konu arzuladığımız şeyler ise nefsimizi tutmakta zorlanan canlılarız. Kendi kendim üzerinde bir otoriteye sahip olmayı başarmak bu seneki en büyük hedeflerimden. Örnek olarak yapmam gereken işler varken sadece o sırada canım yapmak istemediği için geciktirip onun yerine dizi izlemektense aklıma yapmam gereken bir şey geldiği anda kalkıp onu yapabilmeyi istiyorum. Erteleme alışkanlığından vazgeçip kendi kendinize söz geçirmek çoğu zaman çoğu insan için zorlayıcı olabiliyor. Erteleme alışkanlığının hayatıma en güncel etkilerinden biri de bana 20 gün önce konular verilmesine rağmen 20 gündür blog yazmayı erteliyor olmamdır.
Daha sağlıklı bir yaşam biçimi: Özellikle fiziksel olarak çok sağlıksız bir yıl geçirdiğime ve bunun hayatıma çok zararlı etkileri olduğuna inanıyorum. İnsülin direnci bunlardan biri. Tatlı yemeyi çok severim fakat vücudum artık vücuduma alınan şeker miktarını kaldıramamaya başladı. Kan tahlillerime bakan doktorun beslenme şeklimin sonucunun şeker hastalığına gidecek olduğunu söylemesi beni çok korkuttu. Karantina döneminden sonra spor yapmayı ve hareket etmeyi tamamen bıraktım ve kondisyonum çok zayıfladı. İkinci kattaki sınıfıma giderken bile nefes nefese kalmak bana önümüzdeki 10 sene içinde hayata gözlerini yumacak yaşlı bir teyze gibi hissettiriyor. Bu sene hem beslenme düzenimi hem de fiziksel aktivite düzeyimi normale döndürmek ve daha sağlıklı bir hayat sürmek istiyorum