Alternatif tıp modern tıpla uygulanmalı mı ?

Son zamanlarda hatta eskiden beri tartışılan bir konu olan alternatif tıp diğer adıyla tamamlayıcı tıp nedir? İlk başta bundan bahsetmek istiyorum. Alternatif tıp; Tedavi yaptığı ileri sürülen; ancak bu etkileri bilimsel metotlarla kanıtlanamayan geleneksel veya güncel tıbbi uygulamalara verilen isimdir. (Örneğin Akapunktur, bitkisel tedavi, manuel terapi) Bu konudaki asıl tartışma konusu alternatif tıbbın hastanelerde mi yoksa ayrı sağlık kurumlarında mı olması gerektiğidir. Benim fikrime göre öncelikle alternatif tıbbın bu işi iyi bilen kişilerce yapılması. Yoksa alternatif tıp farklı rahatsızlıklara yol açabilir. Alternatif tıbbı  bilgisiz insanların yapmasına  izin vermek yerine uzun eğitimlerden geçen bu konuda uzmanlaşmış kişiler yapmalı. Doktorların bu konuda çalışması uygun görülmezse bu konuda eğitim veren üniversiteler açılmalı ki insanlar bunun gibi şeyleri kulaktan dolma bilgilerle yapmasın.

Hastane konusuna gelirsek eğer dediğim gibi insanlar bu konuda eğitilir ve bu işin iyi bilen insanlar yaparsa illa hastanelerde olması gerekmez. Ayrı sağlık kurumları da açılabilir. Ama ayrı sağlık kurumları açılsa bile bu kurumlar belirli sürede bir teftiş edilmeli. Bu durum hastaneler içinde geçerli olmalı. Ayrıca hastaneler ve ayrı sağlık kurumları dışında hiçbir yerde bu işlemler yapılmamalı.

Bu şartlar uygulandığı sürece alternatif tıbbın insanlar için yararlı olacağını düşünüyorum. Bilimsel olarak kanıtlanamamış olsa da alternatif tıbbın insan vücuda etkisi olduğu bir gerçek.

(Visited 80 times, 1 visits today)