Okyanusların Kralı : Megalodon / Yaşıyor mu?

Megalodon 2.5 – 3 milyon yıl önce yaşamıştır. Bugünkü büyük beyaz köpek balığının atasıdır. Uzunluğu 20-40 metre arasını bulan bu köpek balığı türü geçmişte birçok deniz canlısının korkulu rüyası olmuştur. Ortalama yaşam süresi 25-40 yıl civarıydı. Neredeyse sadece kıkırdaktan oluşan bu köpek balığı, atlas okyanusu ile büyük okyanus da yaşamıştır. Genellikle balinalar ile beslenen bu canlı güçlü çene kasları ve keskin devasa dişleri sayesinde kolayca avlanıyordu. Bir insan ile karşılaştırınca yanımızda bina gibi kalan bir yaratıktan bahsediyoruz. Balina avlaması ne kadar zor olabilir ki?

 

megaladontooth-287x300

  Nesli tükenme nedeni olarak gösterilen; balinaların göç etmesi ve yiyecek bulamaması sonucu olması görüşü ne kadar doğru? Birçok araştırmacı bu konu üzerinde senelerdir çalışıyor. Hatta onlarca bilim insanı da megalodonun hala yaşadığına inanıyor. Peki sadece inanıyorlar mı ? Tabii ki hayır , bununla ilgili sürekli bir araştırma ve bilgi edinme yolundalar. Onu bulmak için elinden geleni yapıyorlar. Bununla ilgili ellerinde o kadar çok kanıt var ki insan merak ediyor, araştırıyor. Bu konuyla ilgili doğru bilgi olduğu kadar yanlış bilgi sayısı da çok fazla sadece bir tanecik bilgi okuduktan sonra ona göre davranmak çok yanlış. Halbuki araştırıp aynı doğrultuda bilgi edinmek en doğrudur. Bu konuyla ilgili büyük belgesel kanallarının birçok belgeseli var. Televizyon da denk gelmesiniz bile internetten izleyebilirsiniz.

 

asdsdad

 

  Mariana çukurunu duymuşsunuzdur. Dünya’nın en derin noktası olarak bilinir. Büyük okyanus’ta, Guam Adası’nın güney batısında, Japonya ve Endonezya arasında bir yerdedir, aslında iki ülkeye de neredeyse eşit yakınlığa sahiptir. Bilim adamlarının yaptığı son ölçümlere göre en derin noktası 10.994 metredir. Uzunluğu 2.542 kilometre, genişliği ise 69 kilometredir. Bu büyüklükte ve derinlikte daha insanlığın keşfetmediği belki yüzlerce belki de binlerce yeni tür vardır. Peki bunların arasında neden Megalodon olmasın? İnternette de dolanan videolar arasında  ”mariana çukurundaki gizemli sesler” başlıklı onlarca video var.  Belki de kim bilir bizim nesli tükendiğini sandığımız canlılar okyanusun derinliklerinde saklanıyor olabilir.

 

 

untitled  Peki bence neden bu köpek balığı hala yaşıyor olabilir? Köpekbalıkları bir mil ötede olsa bile denizdeki bir damla kanın kokusunu alabilen canlılar. Bu da demek oluyor ki balinalar göç etmiş olsa bile koca okyanusta yiyecek bir şeyler bulabilirler diye düşünüyorum. İkinci ve internette görüp evet olabilir dediğim olasılık ise şu; megalodonlar en derinlerde yaşamayı seviyorlardı ama balinalar ise nefes almak zorunda olup suyun üstüne çıkmak zorunda olan canlılardır. Mariana çukuru gibi bir yer varken kim bilir belki de onlar için daha cazip gelen bir yiyecek bulmuşlardır. Bu sayede suyun üst tarafına çıkmaya gerek duymamışlardır. Bu teoriler ne kadar doğru şu anlık bilemeyiz ama bilim adamları bu konu üzerinde her gün yeni şeyler keşfediyorlar. İleride bir yolunu bulup en derin yelere indiğimizde karşımıza farklı farklı canlılar çıkarken biriside megalodon olabilir. Gerçi kim o derinlikle o devasa yaratıkla karşılaşmak ister orası da aynı bir konu.

 

 

 

(Visited 714 times, 1 visits today)