Para Olmasaydı Ne Olurdu? (revision)
Para Olmasaydı Ne Olurdu? (revision)

Para Olmasaydı Ne Olurdu?

     Günümüzde para ile satın alınamayacak bir şey kalmadı diyebiliriz. Hatta bu aralar para için kendi benliklerini bile satan insanlar var. Türkiye genelinde de bu insanların sayısı gerçekten dikkat çekiyor. Dünya üzerindeki bütün sorunlar, savaşlar, kötülükler ve ayrılıklar hepsinin para ile bir bağlantısı var. Kısacası her şey de paranın bir payı vardır. Zaten biraz kafayı kaldırıp etrafımıza baktığımız dünyanın para üzerine kurulmuş bir yer olduğunu anlamak çok da zor değil.

     Doğduğumuzdan itibaren aslında farkında olmasak bile istemsizce para harcıyoruz. Mesela doğduğumuz hastanenin masraflarından tutun bebek bezi masraflarına kadar her şey para istiyor durumda. Neden okuyoruz? İyi bir iş sahibi olmak için. Neden iyi bir iş sahibi olmamız gerekiyor?

  Daha çok para kazanmak için. Şu iki sorudan bile neden yaşadığımızı anlıyoruz. Kim çok para kazanmak istemez ki daha iyi bir yerde yaşamak daha lüks arabalara binmek ameliyat ve yüzlerce krem kullanıp yaşlanmamak. Sonuncusu bana göre değil aslında ama herkesin hayalinde havalı evler , havalı arabalar ve güzel bir yaşam vardır. Bunlar içinde para gerekmektedir.

   

     

    Tam da bu noktada oturup bir düşünelim bakalım para olmasa ne olurdu? Şimdi birbirimizi kandırmayalım para olmasaydı şu an burada olmazdık çünkü ciddi anlamda her şey para için yapılmış durumda. Lidyalı’lardan sonra Dünya’nın geçmişi tamamen değişti yani insanoğlunun tarihi zaten %95 para ve onun için yapılmış şeyler ile dolu. Peki bunları saymazsak günümüzde nasıl olurdu ona bakalım. İlk olarak insanların ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan fabrikalar ve birbirlerini tamamlayan iş yerlerinin durumu büyük ihtimal birbirleri ile takas sözleşmeleri yaparlardı. Diğer bir yandan insanların içinde kötülük olmazdı çünkü kötülüğe tetikleyen bir şey olmazdı. Mesela hırsızlık yapan kişiler neden hırsızlık yapıyorlar? Paraya ihtiyaçları var hayatını devam ettirebilmesi için. Eğer paraya ihtiyacı olmasaydı dünyadaki kötülükler belki de %90 oranında azalacaktı. Başka bir açıdan bakarsak dışlanma gibi bir olasılıkta olmayacaktı. İnsanlar zengin ve fakir ayrımına düşmeyecekti. Bir kısım ağzının tadı için yüzlerce lira harcıyor ve bir kısım da dışarıda mendil satarak ekmek parası kazanıyor. Dünya adil bir yer değil. bundan sonra da olmayacak. Çok sevdiğim bir şarkıcının, çok sevdiğim bir şarkısının sözleri;

Kimi düzenli beslenir, kimi de bazen beslenir
Birisi çöpte biri A.V.M’de etle beslenirken
Öteki boş heveslenir, yüze tebessüm eklenirse
Çek resmini ismi de “MUTLULUĞUN RESMİDİR!”

     Bunların yanı sıra daha okumamızın sebebi para kazanmak olduğu için okul diye bir şey olsa bile sadece gerçek anlamda bilgi vermek için olurdu herhalde. Okulunu bitirdikten sonra ise herkes hangi iş daha çok para kazandırıyor diye bakmayacak. İlgi alanlarına yöneleceklerdir yani kim ne olmak istiyorsa onun üzerine çalışıp o işi yapma becerisi kazanabilir. Kısacası evet para olmasa hayatımız tamamıyla farklı olurdu ama baktığınız zaman kötü yanları ve iyi yanları arasında ne tarafın ağır bastığı kişiye göre değişiklik gösterebilir.

(Visited 2.341 times, 1 visits today)