Keman

Merhaba arkadaşlar

Bugün sizlere kemanı anlatacağım. Bence müzik aletleri içinde en güzel olanlarından birisidir ve öğrenmesi de en zor olan müzik aletlerinden bir tanesidir. Keman sevgi ile çalınan bir alettir. Keman ayrıca konsantre olmayı gerektiren bir müzik aletidir. Eğer çok fazla konsantre olmazsanız keman çalmayı öğrenemezsiniz. Kemanı herkes çalmak ister ancak çalmak için çok çalışmak gerekir. Keman hocalarının söylediklerini tamamen yapmak gerekir.

Keman geniş kısmı çene altına yerleştirilerek yayla çalınan telli bir çalgıdır. Kemanın sapı boyunca uzanan dört tane teli vardır. Bu dört tane tel ya metalden ya da hayvan bağırsaklarından yapılır. Kemanın sesi öteki çalgılara göre insan sesine daha çok benzemektedir. Kemanın ilk kez nerede yapıldığı bilinmez. Türklerin kemençesinden sonra yapıldığını bazı tarihçiler söylemektedir. Keman onuncu yüzyılda Avrupa’ya geçmiştir. On altıncı yüzyılın başlarında İtalyanlar kemana önem vermeye başlamıştır.Bundan sonra keman çalanların sayısı çok artmıştır. Çok fazla keman yapan usta ortaya çıkmıştır. Çok fazla keman çalan sanatçı ortaya çıkmıştır. Bildiğimiz kemanı bugün ki şekline sokanlar İtalyan keman ustalarıdır.

Keman çalmak için kursa gitmenizde fayda vardır. Bunun için önce bir keman hocası bulmanız gerekir. Bu keman hocasının size söyleyeceği kemanı almanız en doğrusudur. Ancak keman öğrenmek için çok sabırlı olmak gerekir. Bir de kemana on yaşından sonra başlanmalıdır. Daha erken yaşlarda hem ayakta durmak çok zordur. Hem de parmaklar daha küçük olduğu için ellerimiz çok çabuk yorulur.

(Visited 205 times, 1 visits today)