OKULLAR VE ÜNİFORMALARI

Günümüzde dünya üzerindeki çoğu okul, üniforma giymeyi önemli bir kural olarak görüyor. Eşofmandan gömleklere, eteklerden pantolonlara birçok üniforma çeşidi bulunuyor. Bazıları üniforma giymenin çok önemli olduğunu düşünürken  bazıları kıyafetin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğine inanıyor. Gelin, konuyu olumlu ve olumsuz yönleriyle ele alalım.

Üniformanın olumlu yönleri:

  • Diyelim ki bir okul gezisine gittiniz ve öğretmeniniz sizi bulamıyor. Hemen okulunuzun üniforma renkleri ile kalabalığın arasında sizi bulması daha kolay olabilir.
  • Okulda A marka kıyafetleri ile daha havalı olduğunu düşünen ve hava atmaya çalışan biri istemezsiniz, değil mi? Üniforma, herkesi eşit kılar.
  • Sabahın yedisinde okula yetişme telaşı içinde ne giyeceğinizi bulamıyorsanız, üniforma sizin için bir kurtarıcı olabilir. Üniforma, iyi giyinerek güzel görünme isteğini ortadan kaldırır.

Üniformanın olumsuz yönleri:

  • “Beyaz tişört, kırmızı tişört, beyaz tişört, kırmızı tişört… Öf, giyecek başka bir şey yok mu ya!” Evet, okuduğunuz üzere öğrenciler aynı üniformayı giymekten sıkılabilir ve daha geniş bir kıyafet yelpazesi talep edebilirler.
  • Ah, o rahatsız kumaştan yapılan üniformalar! Üniformalar bazen bizi rahatsız edebilir.

Üniformalarımızın olumlu ve olumsuz yönlerini günlük hayattan da örneklerle konuştuk, tartıştık. Benim fikrim ise şöyle: Üniformalar faydalıdır, düzeni sağlarlar  fakat biraz esneklik tanınabilir. Öğrenci, beyaz okul forması yerine (formanın üstünde küçük bir arma var) beyaz düz bir tişört giydi diye eleştirilmemesi gerekir. Ayrıca, haftada bir gün serbest kıyafet uygulaması getirilebilir. Böylece öğrenciler tekdüzelikten kurtulabilir.

(Visited 4 times, 1 visits today)