Düşünsenize cumhurbaşkanları ülkeleri sosyal medya üzerinden yönetiyormuş. Acaba nasıl olurdu? İçerisinde onlarca şey bulunduran bu sosyal medya bunu da barındırırsa acaba neler olur? Bunların avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bunları cevaplayalım:
İlk başta dezavantajları ile başlayalım. Artık o kadar teknoloji gelişti ki sosyal medyayı kötü amaçla kullanan insanlar sesleri montajlayarak yalan haber üretebilir ve bunun sonucu halk yanlış yönetilip kargaşa çıkmasına sağlar. Hatta bu iş ölüme kadar gidebilir. Ayrıca ekrana uzun süre bakmak göze zararlıdır. Bir de başkanlar arasındaki iletişimi bozabilir gereksiz yere bu yalan haber sonucu savaş çıkabilir. Diyelim ki başkanlar bir araya gelip konuşurken bir yalan haber sayesinde sadece kendi ülkesine değil diğer ülkeye de zarar verir. Şimdi avantajlarına gelelim. Örneğin yabancılar ne olup ne bittiğini anlamak için o videoları izleyip ekonomiye katkı sağlar. Teknolojik aletlerin satışı artar telefon firmaları para kazanır. Olup biten her şeyden daha çok haber alınır. Uzaya daha çok uydu atılıp yollar internet gibi şeylerden daha çok yararlanabiliriz.
Evet bu internet böyle kullanılırsa olacaklar böyle olur. Gün gelir böyle yaparlarsa bunları düşünmeleri lazım. Halkımızı sosyal medyada değil adam akıllı bir şekilde yönetmeliyiz. Ancak bunlara bir çözüm bulunursa yapılması gerek. Gelecekte bunun için çalışmalar yapılmalı ve interneti kötü amaçla kullanmamak gerekir. Eğer bunları yaparsak bir mucize yapılmış olur. Unutmayalım yalan haberlere dikkat edelim.