Hayat ve varoluş insandan önce de vardı muhtemelen ondan sonra da devam edecek. Fakat bu süreç içerisinde hep tüketiciler var olduğu için kaynağına ihtiyaç duyulacak. Bu insanlarda olduğu gibi yemek enerji ihtiyacını, odun veya yanan malzemeler ısınma ihtiyacını karşıladığı gibi başka canlılarında ihtiyaçlarını karşılayan farklı maddeler veya canlılar var. Şu dönemde bütün canlıların en çok ihtiyaç duyduğu şey yiyecek ve su. Her türlü canlının yaşamsan fonksiyonlarını gerçekleştirmesi için gerekli olan en mühim şeydir yiyecek ve su. Bitkilerin fotosentez yapması için topraktan mineral, insanların yaşaması için yemek yemesi gibi daha pek çok örnek var.
Fakat bu son dönemlerde orantısız bir şeklide insan nüfusunun artması bu kaynakların çok daha hızlı tükenmesine sebep olamaya başladı. İnsanlar da bu eksikliği gidermek için yeni bir tür canlı ürettiler biyolojik açıdan genetiği değiştirilmiş ve daha fazla verim alınmak için kullanılan bir tür organizma. Kısaca GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) kullanılmaktadır. Bu GDO’lu besinlerin kullanılmasından kaynaklı olarak da bazı sorunlar meydana geliyor. Bu besinlerle beslenen insanların hem doğası değişiyor hem de farklı reaksiyon gösteren insanlar sonucunda farklı hastalıklar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca insanların hormonsal dengeleri değiştiği için farklı biyolojik sorunlarda meydana gelebiliyor. Bir diğer taraftan insanlar bu dönemlerde kıtlık içerisinde olduğu için bu organizmaların kullanıldığı yerlerden daha çok verim alınıyor, bu sayede insanlar için daha çok yiyecek sağlanıyor ve bazı bölgeler için olsa da kıtlık giderilmiş oluyor. Hem şöyle bir nokta da var: insanlar bu organizmaları üretirken başka faydalı şeylerde bulabilirler. Mesela bir genetik mühendisi bir domates için aşı bulurken domatese çok benzer genetik koda sahip bir bakteri için bir tedavi bulabilir. Bu sayede hem sağlık hem de tarım ve üretim anlamında gelişim kaydedilir. Buna ek olarak da insanların ellerinde ki kaynaklar yeterli olmadığı veya bittiği zaman insanlar bu ihtiyaçlarını giderecek yeni bir şey üretirler. Bu sayede kendi sonlarının gelmesini ve yok olmayı önlemeye çalışırlar. Bazı insanlarınsa bu gıdaları üretip para kazanmak en önemli gayesi aslında. Bazı iş adamaları, insanların bundan nasıl etkileneceğini göz önünde bulundurmadan üretim yapıp çevreyi daha da kötü etkileyebiliyor.
Kısacası bütün canlılar kendi ihtiyaçlarını gidermek için kaynakları tüketirler ve bu tüketim üretimden büyük olduğu sürece kaynakların tükenmesiyle sonlanır. İşte bu yüzden insanlarda bu kaynakların tükenmesini önlemek ya da bu kaynakların yerini tutabilecek yeni fikirler ve sistemler geliştirir. Yiyecek kıtlığının önlemi de belki de GDO’lu yiyeceklerdir. Kulağa çok hoş gelmese de insanların şu ana kadarki bulduğu en iyi fikir bu. GDO insanların sağlığını etkilediği için şuan bir çözüm olarak görülmese de ilerleyen zamanlarda geliştirilip kıtlık için gerçek bir çözüm olabilir.