Hayvan Testlerine Hayır

Hayatı en az biz insanların hayatı kadar önemli olan herhangi bir hayvanın sırf bizim rahatımız için öldürülmesi hayvanlara “yasa dışı olmayacak şekilde” yapılmış bir zulüm.

Markalar ürünlerinin daha fazla satması, rakip markaların önüne geçmesi, markalarının ürünlerinin bazı testlerden geçtiğini gösterme istekleri gibi sebeplerden ötürü ürünlere test aşamalarını koyar ve gerçekten ürünün amacını yerine getirip getirmediğini test eder. Fakat bu test aşamalarının sonunda hayvan testleri başlıyorsa sıkıntı burada başlıyordur. Hayvan deneyleri yapan herhangi bir kuruluş hayvanlarının canına önem vermediği gibi sizin sağlığınıza önem vermeyebilir. Yaptıkları testlerde buldukları yanlışları düzeltmeden piyasaya sunabilirler. Bu sebeple de insan sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir.

İlaç firmalarının ilaçları test etmesi veya hata aramaları çok iyi ancak bunu hayvanlar üzerinde deneyince sanki insanlardan daha az değerli hayvanları insan sağlığı için öldürmüş gibi oluyoruz. Kısaca birinin yaşamını kurtarıcam derken öbür yandan başka bir canlının hayatını sona erdiriyoruz. Bundan dolayı test aşamaları bittikten sonra kendini ifade edemeyen masum hayvanlar yerine kendi iradesiyle ilaçların denenmesi için gönüllü olan insanların denemeleri hem vicdan açısından hem hukuksal yönden daha iyi olabilir. Ayrıca bunun için üretilen deney farelerinde canlarının hiçe sayılıp tıp öğrencileri için deney aracı olarak kullanılmasıda aynı işin ucuna çıkıyor. Bazı vegan olan insanlarında ilaç kullanarak bu zaten hayvansal bir süreçte değil diyerek kendi içini rahatlatması da aslında hayvan deneylerinden geçerek o noktaya geldiğini görmezden gelmektir. Bu hayvan deneyleri hakkında yazılan tezleri ve makaleleri okuyarak toplumu biraz daha bilinçlendirebiliriz. Ve insanlardaki insanlar öleceğine hayvanlar ölsün algısından çıkarabiliriz. Bazı ölümcül hastalıklar yüzünden mecburen bazı hayvan deneyleri yapılıyor. Çünkü doktorlar genellikle insan deneylerinden kaçınırlar. Ancak bazı ilaç firmalarının daha fazla para kazanmak için diğer firmalara ilaç satmadan öncede hayvan deneyleri yapması veya parfüm gibi kozmetik ürünlerininde hayvan deneyleri yapılması zorunlu değildir hatta parfüm bir zorunlu ihtiyaç bile değil. 2013 yılında başlatılan yasakta aslında bir yandan hayvan deneylerinin kozmetik ürün için azaltılmasında büyük önem taşımıştır.

“Tavşan Ralph” isimli animasyonda tavşanlar üzerinde denen kozmetik ürünlere vurgu yapılmıştır ve çoğunluğun ilgisini bir süreliğine üzerine çekip basın üzerinde önemli rol oynamıştır. Ayrıca animasyon sırasında kullandığı değersizlik üzerine kelimlerde duygular üzerinde etkisi olmuştur insanların hayvan deneyleri yapan firmalara yaptığı yorumlarla tepkilerini göstermiştir. Hayvanlarında bir canı vardır ve çok ekstrem bir durum dışında hayvan deneylerinin yapılması hayvan haklarına çok aykırı bir durumdur.

(Visited 11 times, 1 visits today)