Zihinle Beyin

Bizler karşımızdakilerin ne düşündüğünü bilmek istiyorduk. Bir gün uyandığınızı ve aniden düşüncelerinizi ve etrafınızdaki insanları okuyabilen bir cihaz icat edildiğini hayal edin, korktunuz mu, kafanız mı karıştı? Yoksa artık kimsenin sana yalan söyleyemeyeceği için mutlu musun Elbette hepimizin bu cihazla ilgili farklı hisleri var. Ancak bu buluşun toplum ve günlük yaşamımız üzerinde nasıl bir etkisi var? İlk olarak, olumlu olan, kimsenin yalan söyleyememesidir, bu da dolandırıcılığı büyük ölçüde azaltır. Sadece dolandırıcılık olayında değil, diğer suçlarda da düşüncelerin başkasına veya yetkili bir kişiye aktarılması azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir.  Ancak insanlar karşı tarafın düşüncelerini duyabildiği için karşı tarafı anlamak daha kolaydır.

Basitçe söylemek gerekirse, topluluğu daha güvenilir hale getirir ve insanların birbirlerini anlamalarına yardımcı olur. Merhamet için insanların aklını okuyup yalanları ortadan kaldırmak iyi gelebilir. Ama toplum içinde asla yalan söyleyememen iyi bir şey mi? Son olarak, bazen insanların duygularını incitmekten kaçınmak için kullandığımız “zararsız” beyaz yalanların artık kullanılamayacağını hatırlamalıyız. Yanlış tarafa geçin ve doğru ya da yanlış, kafanızdan geçen her düşünceyi bir başkasının duyabildiğini hayal edin. Utanç, öfke, üzüntü, neşe, mutluluk nasıl hissettirir? Bu kaygı duygusu midenizi bulandırmıyor mu? Tüm düşüncelerimizi duymamak için, diktatörlüğün veya katı ideolojik yasaların olduğu bir ülkede yaşadığınızı hayal edin. Polis ve benzeri kurumlar, ülke hakkındaki görüşlerinizi hemen duyar ve buna göre sizi cezalandırır. Bir şey düşündüğün için cezalandırılmak istemezsin. Ne de olsa, diğer insanların düşündükleri, bizim duymak, beğenmek veya kendimize sormak istediğimiz şeyler olmayabilir. duymak istemiyorum Başka bir deyişle, insanların zihinlerini okuyan bir cihaz geliştirmek, yalanları ortadan kaldırmak, suçu azaltmak veya ortadan kaldırmak ve empatiyi geliştirmek gibi sonuçlar doğurur.

Beyin-zihin ilişkisi, özellikle uzun süredir beyin-zihin ikiliğiyle boğuşan psikiyatri alanıyla ilgilidir. Gabbard 2005, beyin ve zihnin ayrı varlıklar olmadığını, ancak “zihnin beynin etkinliği olduğunu” savunur. Gabbard, 2005, psikiyatri ve beyin varlığı, genetik, ilaç ve biyomedikal faktörler, çevre ve ruh, psikoterapi, psikososyal faktörler ve psikososyal arasındaki kapsamlı işbirliğinden yakınmaktadır. genler. ve çevre. Modern psikiyatride beyin-zihin kutuplaşması ve ardından ilaç tedavisinin biyolojik veya beyin kökenli bozukluklar için, psikoterapinin ise akıl ve zihin temelli bozukluklar için uygun olduğu düşüncesi kapsamlı tedavi uygulamasını geciktiren bir yanılgıdır.

İnsanları gücendirmemek için kullandığımız beyaz yalanların olumsuz bir etkisi vardır. Örneğin, başkaları tarafından işitildiğini sandığımız bazı iyi ya da kötü fikirler, duymayanlar için dünya insanlarını cezalandırmak için bir araç olarak kullanılır. Özgürlük var ve sonunda düşünceleri duyuyorsun. Bu nedenle, bir zihin okuma cihazı geliştirirse bunun toplum üzerinde olumlu veya olumsuz bir etki yaratacağını tahmin etmek ne kolay ne de özneldir.

(Visited 51 times, 1 visits today)