Hocaların katılımının zorunlu olduğu bu şenlik okulun pek çok farklı kısmında farklı bölümler halinde gerçekleştiriliyor. Bahçe üçe hatta neredeyse dört bölüme ayrılmış durumda. Kantinin yanındaki çimenlik ve yine aynı şekilde iki bölüm arasında kalan boş alan da olabilecek en iyi şekilde kullanılmakta. Tek kural içeriye girmenin katiyen yasak olması. Baharın en çok hissedildiği gün yapılması gerektiği de var tabi ama o bir kuraldan çok gereklilik olduğu için kurallar kısmında değil.
Dört parçaya ayrılan bahçenin en arkadaki bölümünden anlatmaya başlayacak olursam sanırım ilerlemek daha kolay olacak. 2021-2022 Beştepe bahar kreasyonlarının sergilendiği ve kazanana meşhur mağazalardan istediği beş parça kıyafetin ödül olarak verildiği bir moda yarışması işte tam da bu kısımda gerçekleşiyor. Okulda şu ana kadar kurulmuş olan en büyük ve şatafatlı sahne de tam olarak bu kısımda bulunuyor. Yalnız yüksek ses olacağı ve bu etkinlik başladığında diğer etkinlikler çok da ilgi çekici olmayacağı ve ışıkların gözükmesi için havanın kararması gerektiğinden bu etkinlik bahar şenliğinin ilerleyen saatlerinde son etkinlik olarak yapılacak. İnsanların en iyi görünüş ve yürüyüşlerini sergiledikleri bu etkinlik okulun öğrenciler tarafından seçilmiş en iyi giyinen beş hocası tarafından değerlendirilecek.
Bahçenin ön tarafına doğru yaklaştığımız ama tam da ön tarafı olmayan kısmında yemek yarışmaları gerçekleşiyor. Stantlara ayrılmış bu bölümde gerek yemek yeme yarışmaları gerekse en çok yemeği en kısa sürede en iyi şekilde pazarlama yarışmaları yapılıyor. Kazanan ise senenin kalanı ve öteki senenin yarısı boyunca kantinden ücretsiz yemek alma hakkına sahip oluyor.
En ön kısmından B bloğa çıkan merdivenlere kadar olan kısımda ise resim yarışması düzenlenmekte. Yağlı boyalarla yapılacak olan tablolarda baharı en iyi yansıtan, bahar ruhunu en çok taşıyan tablo okulun duvarına asılmakla birlikte kazanan kişiye ise büyük bir çizim seti hediye ediliyor.
Kantinin yanındaki çimenlikte ise sırasıyla klasik şenlik oyunları oynanıyor. Kaşıkla yumurta taşıma yarışmasını halat çekmenin ve çuval yarışının takip ettiği bu bölüm şenliğin belki de en hareketli bölümü. Su savaşıyla kapanışını gerçekleştiren bu kısımın içinde birden çok bölüm bulunduğu için birden fazla da ödül bulunuyor. Yumurta yarışını kazanan istediği üç kişiyle birlikte güzel bir mekanda okulun karşıladığı bir kahvaltı, çuval yarışını kazanan kişinin sınıfı piknik kazanıyor. Halat çekme yarışını kazanan kişiye ise istediği beş kitap, kalınlığı fark etmeksizin, hediye ediliyor.
İki bloğun arasında kalan kısım şenlik etkinliklerinin gerçekleştirildiği ve bahsedeceğim son kısım. En son anlatmama rağmen aslında şenlik bu kısımda gerçekleştirilecek olan bahar konseriyle başlıyor. Üzücü ve yavaş şarkılara izin verilmeyen bu konser sabah başlayıp öğlene kadar sürüyor ve ardından diğer etkinlikler eş zamanlı olarak yürütülüyor en sonunda ise moda şovuyla kapanış gerçekleşiyor.
Yapılıp yapılabilecek en eğlenceli okul etkinliklerinden olan bahar şenlikleri bence her sene aynı coşkuyla gerçekleştirilip bir gelenek haline getirilmeli…