Uzay sürprizlerle dolu bir yerdir. Uzayda bazı yerden ışık bazı yerlerden çok ilginç uzay madenleri çıkıyor. Bu durumdan dolayı uzay madenciliği diye bir şey çıktı. Örneğin ayda potasyum, fosfor, titanyum ve benzeri madenler çıkıyor. Uzay madenciliği sayesinde Dünya’da olmayan ya da Dünya’da bitmiş olan madenler Dünya’ya gelebiliyor.
Uzay madenciliği yapacak üç kuruluş var. Onlar: Bilim, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japonya Uzay Araştırma Ajansıdır (JAXA). Yakında 2018’de kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) yakında uzay madenciliği yapacağını söyledi.
Ayrıca uzay madenciliğinin iki türü vardır. Onlar: Normal uzay madenciliği, diğeri ise asteroit madenciliğidir. Normal uzay madenciliği gezegenlerin ve uyduların içindeki madenlerle bakılır. Ayrıca oraya koloni kurulur. Şu anda Mars’a çoktan koloni kuruldu. Çünkü Mars kömür ve linyit bakımından çok zengindir. Asteroit madenciliği küçücük uzay taşlarıyla ile yapılır. Günümüzde asteroid madenciliği yapılmıyor. Uzay artık her şey bakımından zengindir.