Piyonla Şahı Mat Edebilir misin?

Günümüzde yer alan en büyük şey tartışmasız şey, “teknoloji…” İyi ve kötü yanlarını tartışmak bir yana, gelecekte işimize yarayacak en önemli buluş, teknolojidir. Dünyada hala teknolojiden uzak ve geri kalmış insanlar var. Şu an için çok bir sorun yaratmasa da dahi, gelecekte teknolojiden uzak insanlar, hayattan da geri kalmış olacaklar. Elon Musk’ın başlattığı teknoloji okulları devam ettirilirse gelecekte, bu okullar yeni nesillerin işini daha kolay hale getirilebilir mi?

 

Hepimizin bildiği üzere, teknoloji her gün, her dakika, her saniye gelişmeye devam ediyor. Dolayısıyla insanlar da doğru orantılı bir şekilde gelişiyor. Bu gelişmeler zinciri bizleri her saniye yeni şeyler keşfetmeye ve öğrenmeye yönlendiriyor. Çocukların teknoloji ile birlikte gelişmelerini kolaylaştırmak için açılan teknoloji okulları, insanların yeteneklerini teknoloji ile birleştirmelerine olanak sunduğu gibi onları gele

cek için de hazırlıyor. Teknoloji okulları çocukları geleceğe hazırlarken, eğitim sistemindeki yapacakları değişiklikler, çocukların gelişimini dolayısıyla etkileyecektir. Örneğin, eğer çocuklar, okulda rahat edemezlerse, kendi gelişimleri yavaşlayacaktır. Eğer okul çocukları gereksiz bir zorlama ile geleceğe hazırlıyor ise, çocuklar elbette ki bu zorlanmanın karşılığı gelecekte alırlar. Ancak bu bu baskıyı kaldıramayan çocukların, sadece gelişimleri yavaşlamayla kalmayıp aynı zamanda çocuklar, teknolojiye olan ilgilerini de kaybedebilirler. Bu yüzden eğitim verilirken çocukların ilgi alanları göz önünde bulundurulup, zorlama bir eğitim yapılmamasının altı çizilmelidir.

 

Teknolojinin okullarının yaygınlaştırılması ve bu projeyi bütün dünyaya yaymak, gelecek için atılan sağlam adımlardan biridir bana kalırsa. Dünyada daha atılması gereken daha pek çok adım ve yapılması gereken çok şey var. Ama bir yerden başlamak gerek değil mi? Nereden olduğu önemli değil, gelişim için atılan her hamle, beraberinde diğer gelişmeleri de getirecektir. Gelecekte olacak yeni gelişmeleri bilmek zor, ama doğru şekilde yapılan tahminlere göre önlem alınması, insan aklının doğru kullanımına bir örnektir. Teknoloji okulları ileride büyük bir projeye dönüşebilir. Bu büyük projeyi devasa hale getirmek, köklerine daha fazla su verecek olan da bizleriz. Gelecek nesillere daha iyi bir Dünya, hayata yönelik daha etkin bir yaşam alanı bırakmak bizlerin elinde. Gelecek nesiller de dünyayı kendileri ve onlardan sonra gelecek nesiller için iyi bir hale getirmeliler. 

 

Teknoloji, dünyanın en komplike, belki de dalları en geniş olan buluşu. Gelecekte ne olacağı bilinmez, belki de bu gelişim ileride bazı buluşların öncüsü olacak. Bu ve bunun gibi gelişim hamleleri, limitleri piyonlarla mat etmenin basit bir yolu. Dünyadaki pek çok şey basittir, biz kendimiz için zor görmedikçe… Teknoloji okulların doğuracağı sonuçlar, atılan her bir zor adımın kapatıcısı, telafisidir. Sonuçta yapamayacağımız, başaramayacağımız bir şey yok değil mi bu Dünya’da? “İstemek” en önemlisi. Bazen küçük şeyler bir araya gelerek, büyük bir sorunun üstesinden gelebilirler. Belki bir piyon, tek başına şah ile başa çıkamaz, peki piyonlar beraber  ilerlerse, sonunda ne olur?            

(Visited 85 times, 1 visits today)