Katı Kuralların Topluma Olan Etkisi

Katı Kuralların Etkileri

    İnsanın doğası gereği özgür yaşamayı ihtiyaç olarak gören bir varlıktır. Her insan kendi karalarını rahatlıkla vermek ister, özgür düşünce sahibi olmak ve özgürce yaşayabilmek ister. Hiç kimse üstünde baskı olsun istemez. Üstünde fazla  baskı olursa kimse bu durumdan hoşnut olmaz. Çoğumuz bundan hoşnut olmayız. Bunun tam tersini düşünenler ise, üzerimizde katı kurallar ve baskı olduğunda daha barışçıl ,mutlu ve başarılı bir hayata sahip olabileceklerine inanırlar . Ben katı kuralların bize barışçıl bir yapı katmayacağını ve suçları arttıracağını düşünenlere katılıyorum ama katı kuralların bizi başarıya daha kolay götürebileceği düşüncesi de mantıklı geliyor.

    Biz insanların üzerine fazla baskı ve çok kuralcı bir sistem uygulanırsa olumlu sonuçları olmaz. Yani demek, istediğim ciddi anlamda bizi sık boğaz edecek bir sistem olursa bunun bizi pozitif olarak etkileyebileceğini düşünmüyorum. Belki katı kural sistemi bizi zorladığı için başarılı olabiliriz. Fakat asıl amacı katı kurallar ile barışcıl bir yapı oluşturmak olduğundan, katı kurallarla barışçıl yapıyı sağlamak mümkün değildir. Baskılar bizi mutlu insanlar yapmaz, stresli ve gergin yapar. Bu hem bizi kötü etkiler hem de toplumdaki huzuru. Düşünsenize başınızda sürekli size bir şey yapmanızı söyleyen veya özgürlük alanınızda bile yapabileceğiniz şeyleri size yasak olarak katı kurallar koyan sisteme ne kadar katlanabilirisiniz ve mutlu bu sistemle mutlu olabilirsiniz? Üstünüzde oluşturulan bu baskı sizi kuralları yok sayarak, onları çiğnetebilir ve bu da suça yol açar. Bunu basit bir şekilde yorumlarsak katı kurallar bize barışçıl bir yapı katmaz aksine buna katlanamayan  özgürlüklerine düşkün insanlar isyanlar çıkartır ve şuç işlemeye başlarlar.İsyanlara yol açılmasıyla beraber toplum içinde barış olmaz kargaşa olur, hükümet ve toplum çatışır çünkü baskıcı yönetim istemezler. Bir takım başkanı takımdaki üyeleri kendine göre katı kurallar koyarsa üyeler bundan memnun olmaz. Verdiğim bu üç örnek aynı noktaya varıyor. Sonucunda  hem düzen bozulmuş oluyor,hem barış sağlanamıyor ve kurallara riayet etmeyenler suç işlemiş oluyorlar. Bunun sonucunda suç oranları doğal olarak artış gösterecektir. Katı kuralları uygulamak bu yüzden doğru değildir. Bizler için yararlı olmayacak bir sistemi uygulamak bize fayda sağlamaz aksine söylediğim gibi zarar verir. 

    Benim  katı kural sistemini olumlu yorumlamaya çalışarak çıkardığım bir düşünce ise, üzerimizde fazla baskı ve kural olursa yaptığımız işe kanalize oluruz ve tüm yoğunluğumuzu ona veririz bunu sonucunda ise o işte normalde elde edeceğimizden daha yüksek bir başarı elde ederiz. Bu düşünce bizim konumuzdaki amaçtan dışarıda kalıyor ben bunu özelleştirerek yorumladım. Bunu belirli bir yararı var başarı sağlar ama başarılı olmak için üstümüze çok baskı uygulanması yine bakarsak olumsuz etkileri olur. Bunu genele oranlarsak hiçbir şeyi değiştirmez. Konumuz başarı değil sonuçta.

    Katı kuralların bizi barışçıl bir toplum sağlayamayacağını ve suç oranlarının arttıracağını görmüş olduk. Tabi ki benşm demek istediğim şey herkes rahat olsun kurallar olmasın toplum kafasına göre yönelsin değil. Demek istediğim şey insanların özgür bir yapıya sahip oldukları ve katı kurallarla yaşayamayacakları bunun onları iyi değil kötü etkileyeceği.

(Visited 75 times, 1 visits today)