Bilgisayar oyunları günümüzde geleneksel olarak nitelendirilen oyunlardan çok daha popüler bir durumda. Bunu teknolojinin gelişmesine veya “Z kuşağı” olarak da adlandırılan yeni neslin geleneksel oyunlara hakim olmaması da olabilir.
Teknolojinin gelişmesiyle beraber çocukların sosyallik oranında inanılmaz bir düşüş gözlemlenebilir ve durum da sokakta oyunlar oynayan kitlenin azalmasına sebebiyet vermektedir. Bu durum hareketsizlikten doğan bir sürü sağlık sorununa yol açmaktadır. Obezite ve göz bozuklukları bu problemlerin başında gelmektedir.
Geleneksel oyunlar hem çocukların özgüveninin gelişmesini hem de sosyallik özelliklerini gelişmesinde katkı sağlamaktadır. Geleneksel çocuk oyunları daha çok açık havada ve grupla oynanan, her oyunun kendine özgü kuralları belirlenmiş, kazanan ve kaybedenin olduğu, sanal olmayan, sosyal paylaşım aktiviteleri olmakla beraber çocukların arkadaş kazanmasına ve duygularına paylaşmasına yardımcı olan oyunlardır.
Tabii ki bilgisayar oyunları ile de sosyalleşmek mümkündür fakat bana göre hiçbir zaman gerçekten yan yana gelip gülüştüğünüz kadar gerçek bir arkadaşa sahip olma şansınız çok daha azdır. Bu devirde insanları teknolojiden kısıtlamak imkansıza yakındır fakat teknolojik ürünlerin sorumluluklarımızdan zaman çalmaması gerekir. Teknolojik oyunların çocukların zamanından çok çalması belki de yeni nesil oyunların en büyük sıkıntılarından biridir.
Genellikle insanlardan soyutlaşmamızı sağlayan ve sevdiklerimize vakit ayırmamızı zorlaştıran bilgisayar oyunları maalesef hayatımızda çok önemli bir noktadadır ve bu durum benim için de geçerlidir. Her ne kadar bu durumdan memnuniyet duymasam da bilgisayar oyunları belki de bu hayatta yapmayı en çok sevdiğim aktivitelerden biridir. Fakat bu durum hiçbir zaman beni tam anlamıyla mutlu etmemiştir çünkü şu an bile arkadaşlarımla toplaşıp oynadığım oyunlar beni bilgisayar karşısında sadece ekrana bakarak oynadığım oyunlardan çok daha mutlu etmektedir.