Dünya, kaynakları sınırlı, birçok hayvana ve canlıya ev sahipliği yapan küçük bir gezegen. Yaklaşık beş milyar yaşında olan bu gezegen son zamanlarda insan temelli büyük bir tehdit altındadır. Küresel ısınmalar, iklim değişiklikleri, su kaynaklarının bitmesi, açlık, hayvanların neslinin tükenmesi gibi birçok tehdit altındadır. Bu tehditler herkesi korkutmaktadır. Sorunları oluşturan ırk bile tehditler karşısında korkmaktadır. Bu yüzden insanoğlu çözüm olarak evrenin derinliklerinde hayat dolu yeni gezegenler bulmayı amaçlamıştır. İnsanoğlu bu amaç uğruna milyarlarca para ve büyük bir vakit harcamaktadır. Oysa ki bazı insanlar uzayda yeni gezegenler bulmak, uzaya vakit ve para harcamak yerine kendi gezegenimizin bugünkü sorunlarıyla ilgilenme fikrini daha doğru bulmaktadır.
Dünyanın şu anki sorunlarını düzeltmek için çaba ve kaynak sarfetmek çok güzel bir düşünce. Ancak, dünyada tek bir ülke olmadığı için her ülke kendi toprakları ve kendi milletinin geleceğini kurtarmak istemekte, bu nedenle de bu düşünce tam anlamıyla hayata geçememekte. Oysa ki, tüm dünya ülkeleri bir araya gelip tek bir amaç için çalışsalar, Dünya her geçen gün daha yaşanılabilir bir gezegen olabilir. Uzayı keşfedip yeni gezegenler bulmak da çok önemli bir hedef aslında. Evrenin ne kadar büyük olduğu düşünüldüğünde mutlaka Dünya gibi kaynakları olan başka gezegenler de vardır diye düşünmeden edemiyor insan. Bu gezegenleri keşfedip orada insanoğlu için yaşam alanı oluşturulsa insan ırkının devamı için alternatif bir dünya yaratılmış olacaktır. Ancak, bugünümüzü düşündüğümüzde şu anki kaynaklarımızı yeni bir gezegen bulmak için mi harcamalıyız, yoksa bu kaynakları birleştirip tüm Dünyamızı kurtarmak için mi harcamalıyız? Dünyanın kirlenmesini önleyecek önlemleri alsak, insanlar, hayvanlar ve diğer tüm canlılar için yaşam alanlarının eşit şekilde kullanılmasını sağlasak, tüm kaynaklarımızı eşit şekilde paylaşsak daha iyi olmaz mı?
Bugün dünyamızda teknolojik gelişmeler her geçen gün artmakta ve sürekli yeni teknolojik icatlar yapılmaktadır. Bu teknolojik gelişmeler sayesinde nasıl olsa bir gün uzayda yaşam dolu yeni bir gezegen bulunacaktır. Uzay çalışmalarının devam etmesi de bilimsel bir gerekliliktir. Uzayı merak etmek, onu araştırmak her zaman insanlar için gizemli bir araştırma konusu olmuştur. Ancak, tüm gücümüzü ve maddi olanaklarımızı bu araştırmaya ayırmak yerine, şimdilik bize yaşam sağlayan Dünyamızı kurtaracak önlemleri tüm dünya ülkeleri olarak alabilirsek, o zaman uzayda yeni keşifler yapacak geleceğin insanlarına da fırsat vermiş oluruz. Yaşlanmakta olan Dünyamızı koruduğumuz ve ömrünü uzattığımız sürece insanlığa ve geleceğe katkı sağlarız.