Kitap

Her zamanki kitap adlı kitabımı eline aldı ve okumaya daldı. Aslında kitabın konusu basitti ama kitap çok sürükleyiciydi, nedense kitabı okumadan duramıyordu. Tam o sırada bahçeden gelen gürültüyle yerinden sıçradı. Kitabı eline alıp pencerden uzanıp dışarı baktı. Çocuklar kavga ediyordu ve aniden kitabı pencereden dışarı düştü. Çocuklar kitabını alıp yırttılar ve gülmeye başladılar. Çok sinirlendi ama çocuklardı işte, bir şey diyemedi. Üzüldü… Bir sonraki gün umutsuzca kitabını aradı aklına gelmedi çöpe gittiği. Ağlamak istedi ama umutsuzdu. Düşündü nasıl yazıyorlar böyle güzel kitapları, onların ne farkı ondan. O akşam geç saatlere kadar uyumadı, araştırdı kitap yazmaya baktı, zor gözükmedi gözüne. İlk yazısını yazmaya başladı. Fakat aniden uykuya daldı. Sabah yazmaya başladığı kitabı yazmaya devam etti ve 1 hafta içinde yaklaşık 200 kitap sayfası olan bir kitap çıktı ortaya. İşte bu benim en yakın arkadaşımın yazar olma hikayesi.

(Visited 1.274 times, 1 visits today)

Kitap Okumanın Basamakları

İlk kitap Ortaçağ’da ortaya çıktı. İnsanlar kendi duygu ve düşüncelerini kendinden sonra geleceklere iletebilmek için yazıyı bulmuş. Eskiden insanlar paperus bitkisinin yaprağının üzerine yazarlarmış. Bunlar bir araya gelince kitap olmuş. Zamanla şimdiki haline döndü.

Kitap okumanın birçok faydası vardır. Kitap bizim en iyi arkadaşımızdır. Boş zamanlarımızda kitap okuyabiliriz o zaman zamanın nasıl geçtiğini hissetmez sıkılmayız. Kitaplar varken hiç kimse yalnız değildir. Kitap okuyunca ve anladığımızda küçük bilgi dağarcığımız hemen büyür ve daha çok şey öğreniriz. Düzenli kitap okumak hafızamızı güçlendirir. Bilgi birikimimiz çoğalır. Kitap okuyan insan hızlı düşünür, çok iyi ve düzgün konuşur. Bütün sorulara hemen cevap verir. Çekinerek söylemez emin olarak konuşur. Çünkü o konuda çok bilgisi vardır. Kitap okumak bizim hayatımızı korur ve iyi biri olmamızı sağlar. Kitap okuyunca sanki o masalın ya da hikayedeki gibi hissederiz. Kitap okuyan insanın her şeyden haberi olur.

Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşta başlar. Anneler ilk başta çocukların ilgi duyacağı resimli kitaplar alırlar. Sonra az resimli ve az yazılı, daha sonra da yazılı kitaplar alırlar ve insanlar ilgi duyduğu konularla ilgili kitap okur. Okuma alışkanlığı böylece kazanılır.

(Visited 419 times, 1 visits today)