Uzay madenciliği gelecek yıllarda bilimde yeni yöntemlerin bulunması sayesinde gerçek olabilir.
Dünyamızda yeraltı kaynaklarımız gelecek yıllarda yok olabileceğinden bilim insanları uzayda bulunan bir çok gezegeni inceleyerek araştırma yapmışlardır bu araştırmalar sonucunda değerli materyallerden oluşan bir çok gezegenin varlığını bulmuşlardır örneğin uzayda dünyadan iki kat büyük elmas bir gezegen buldular bunlardan birisi de 130 oranında elmastan oluşan 55 Cancri gezegeni gibi Goldman Sachs tarafından yatırımcılarla paylaşılan raporda, “Uzay madenciliğinin önündeki psikolojik engeller bir hayli yüksekken, gerçek engeller olarak sayabileceğimiz finansal ve teknolojik olanlar ise bir hayli az.” cümlesi dikkat çekti.
Finans kuruluşu ayrıca asteroitlerden mineral çıkaracak kazı araçlarının onlarca milyon dolara üretilebileceğini, bu mineralleri Dünya’ya taşıyacak kargo gemisinin ise 2,6 milyar dolara mal olacağını açıkladı.
Günümüzde uzay madenciliği konusunda ciddi adımlar atan Deep Space Industries ve Planetary Recources isimli iki şirketten bahsetmek mümkün. Her iki şirket de Lüksemburg devletiyle birlikte çalışarak uzay madenciliğini gerçeğe dönüştürmek istiyor. Lüksemburg, asteroitler madenciliğini gerçeğe dönüştürecek birçok projeye fon sağlayarak, karşılığında bu şirketlerden hisseler aldı. Ülke geçtiğimiz yıl uzay madenciliği yasasını kabul etmişti. (Bu bilgilerde Haber Türk sitesinden faydalanılmıştır.)
Uzay madenciliği
(Visited 825 times, 1 visits today)