Internet Vazgeçilemez mi?

Dünya nüfusunun %56’sı şu an internete erişebiliyor ve ülkemizde 69 milyon kişi de internete erişime sahip. Artık internet insanların yaşam alanı. İnsanlar evin içinde adım atmadan internetten yaklaşık 8 saniye içinde bilgiye ulaşabiliyorlar. İnsanlar bir şey sanal olmadıkça zevk almıyorlar ya da kullanışlı bulmuyorlar. Teknoloji hayatı kolaylaştırır tabii.

1985’te ilk web kurulurken 1990’da Tim Berners Lee tarafından ilk web sitesi kodlandı. Günümüze kadar milyonlarca site yapılmış ama bazıları silinmiş, engellenmiş, kaldırılmış olabilir. Onlarca arama motoru da yapıldı.

[Linki:]

 

[ http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html ]

İnternetin asıl amacı insanları bilgiye ulaştırmaktı fakat şu an internete kripto para madenciliği bile yapabilirsiniz.

Peki internet olmasaydı ne olurdu?

Açık cevap şu ki insanların bilgiye ulaşmaları zorlaşırdı. Ancak ham haline kitaplar, dosyalar yani sanal olmayan bilgi kaynakları ile ulaşabilirlerdi. Ham hali derken internetteki bilgiler orijinal haliyle bulunamayabilir. Daha kötüsü, yalan bilgi de olabilir. Eğer bana internete erişim yasaklanma ile bulunduğum şehri çıkmama seçenekleri verilseydi tabii ki interneti seçerdim.

 

Yani, demek istediğim, internetle insanlar artık ayrılamaz bir bütünlükte. Biz ona yatırım ve kaynak harcadıkça vazgeçilmez bir şey oldu. Dünyada bir günlük internet olmasa bile dünyada ortalık birbirine karışırdı.

(Visited 30 times, 1 visits today)