23 Nisan ve Ulusal Egemenlik

          23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaştıkça içimi çok büyük heyecan kapladı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yine yeniden ve bir kez daha özlemle anacağız. Bize armağan ettiği bu özel gün için ne kadar minnet etsek azdır.

Peki nedir 23 Nisan? Sadece çocukların kutlayacağı bir bayram mı? Yoksa güzel bir tatil günü mü? Ne oldu 23 Nisan tarihinde? 23 Nisan 1920 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisini açtı. Daha Kurtuluş Savaşı sonuçlanmamıştı, ülkemizin dört bir yanında düşman askerleri vardı. Birinci Dünya Savaş’ında yenilen Osmanlı Devleti İstanbul’da Padişah tarafından temsil ediliyordu. Ama Atatürk, bu kötü ortamda bile önce devletinin geleceğini ve ülke vatandaşlarını düşündü. İnsanların fiziki bağımsızlığından ziyade fikri bağımsızlığının da olması gerekiyordu. İnsanlar bir padişaha veya bir krala bağlı kalmadan, kendi iradeleri ile kendi kendilerini yönetmeliydi. İş bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1923 tarihinde Ankara’da birinci meclisi açtı ve bugünün önemini anlayalım diye bu günü biz çocuklara armağan etti.

İşte bu yüzden 23 Nisan biz çocuklar için çok önemlidir. Çünkü bu özel gün kutlamamız gereken bir bayram olmanın yanında ulu önder Atatürk’ün bize güzide bir emanetidir. Bence Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan gününü çocuk bayramı ilan ederek seçme ve seçilme hakkının bekçileri olarak çocukları görevlendirmiştir. Bu nedenle bayramımızın adı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. egemenliğin yegane bekçisi çocuklara selam olsun….

 

 

 

 

 

(Visited 39 times, 1 visits today)